Att tänka på vid flyttstäd

När du ska flytta finns det en hel del du måste tänka på. Att flytta är i de flesta fallen ett rätt stressigt projekt. Du måste plocka undan alla dina ägodelar, frakta dem till den nya bostaden och se till att huset/lägenheten du flyttar ut från är välstädad. Ett tips är då att anlita en städfirma till att ta hand om all städning.

Men innan du anlitar en städfirma är det viktigt att du väljer den rätta.

Detta ska ingå i en flyttstädning

Städa hemma & Flyttstäd

Oavsett om du väljer att städa själv eller anlita städfirma är grunden i det hela att alla ytor som finns ska vara helt fria från smuts. Det betyder också alla ytor, både bakom, ovanpå och under saker.

 

Dessa saker är vad som ska göras:

  • Dammsuga alla rum och våttorka golven.
  • Putsa alla fönster samt tvätta eventuella persienner.
  • Våttorka skåp och garderober, både på utsidan och insidan.
  • Rengöra ugnen och spisen, både utsidan, insidan och bakom.
  • Rengöra och frosta av kylen och frysen.
  • Hela badrummet ska rengöras, golv, toalettstol, kakelplattor och badrumsskåp.
  • Glöm dessutom inte att rensa golvbrunnar.
  • Städa uteplats/balkongen.

Sakerna listade här ovan är grunderna av vad som ska göras. Du kan självklart städa själv om du har tid och orken till det. Men bor du i ett större hus kan det vara smart att anlita en städfirma till att sköta om det hela. Du kan även anlita en firma till att städa en del av byggnaden ifall du vill göra lite av det själv.

Fördelar med att anlita firma för flyttstäd

Det finns flera fördelar med att anlita en städfirma. Den största fördelen är att du slipper oroa dig för städningen. Du får istället mer tid till att fokusera på de roliga delarna, som att inreda ditt nya hem. Du kan även känna dig säker på att firman städar ordentligt. Städföretag är nämligen medvetna om vad som förväntas av flyttstäd och har dessutom det städmaterial som behövs för alla rum och ytor.

Att tänka på när du anlitar städfirma

De allra flesta städfirmor har beskrivningar om allt som ingår i en flyttstädning. Ett tips är att du alltid går igenom den tillsammans med firman för att se att den täcker de områden du behöver hjälp med. Skulle du ha några speciella önskemål är det viktigt att du tar upp det med firman direkt för att se ifall de kan hjälpa dig. En sista sak är att du kontaktar städfirman i god tid, och inte samma dag som du ska flytta ut. Du bör räkna med att städningen kommer ta minst en arbetsdag, men det är bäst om du räknar minst ett par dagar för att vara säker. Speciellt om det är en större byggnad som ska städas.